Componenta grupului: 5-8 persoane adulte, femei si barbati

Pret: 40 lei/sedinta

DESPRE MINE
ARTICOLE
SERVICII
TARIFE
EVENIMENTE
CABINET PSIHOLOGIE
ACASA
> > > > > > > >

© 2017 - confidentonline.eu

CONTACT
INFORMATII UTILE

EVALUAREA PSIHOLOGICA

RELATIA DE CUPLU

COPILARIA

ADOLESCENTA

PSIHOLOGIA IMBATRANIRII

TOTUL DESPRE ANXIETATE

CE ESTE DEPRESIA

Despre comunicarea nonviolenta si cum sa o folosim in viata noastra cotidiana

Toti suntem violenti si toti avem nevoie de o shimbare calitativa de atitudine. Frecvent nu recunoastem violenta din comportamentul nostru pentru ca nu suntem constienti de ea. Presupunem ca nu suntem violenti deoarece, cand spunem “violenta” ne gandim la batai, crime etc.
De aceea este important sa facem distinctie intre violenta fizica (unde este implicata forta fizica) si cea pasiva (unde sunt implicate gandurile si emotiile). Violenta pasiva se afla in spatele violentei fizice de unde genereaza emotii negative si furie. Violenta pasiva alimenteaza violenta fizica.

Ce este nonviolenta ?
Nonviolenta inseamna imprimarea unor atitudini pozitive pentru a inlocui atitudinile negative care predomina in noi.
Nonviolenta inseamna sa lasi partea pozitiva din tine sa iasa la suprafata. Sa te lasi condus de iubire, respect, intelegere, apreciere, compasiune si grija fata de ceilalti.

Ce este comunicarea nonviolenta?
Comunicarea nonviolenta este starea noastra naturala de compasiune atunci cand violenta paraseste inima. Chiar daca nu consideram ca modul in care vorbim este “violent”, cuvintele noastre produc adesea suferinta si durere, in noi si in ceilalti.
Comunicarea nonviolenta ne ajuta sa ajustam felul in care ne exprimam si modul in care ii ascultam pe ceilalti.
Aceasta tehnica se bazeaza pe abilitati de comunicare si folosire a limbajului care ne intaresc capacitatea de a ne pastra umanitatea chiar si in momente critice, punand accentul pe ascultare profunda - a propriei persoane si a celorlalti.

Cum ne ajuta aceasta forma de comunicare?
Comunicarea nonviolenta te ajuta: sa te eliberezi de efectele nocive ale vechilor experiente si ale conditionarii culturale, sa elimini tipare de gandire care conduc la certuri, furie si depresie, sa rezolvi conflictele in mod pasnic, sa dezvolti relatii bazate pe respect reciproc, compasiune si cooperare.


Va asteptam cu drag !

Pentru inscrieri, rog contactati

CONSULTATII ON-LINE